Jueves, 25 de Diciembre de 2025

Actualizada Miércoles, 24 de Diciembre de 2025 a las 17:44:22 horas

el7set
Jueves, 04 de Diciembre de 2014
Tirig

Tírig participa en les "I Jornades Gastronòmiques de l'oli i els fruits secs" amb el seu exquisit oli d'oliva i les seues delicioses ametlles

Vint-i-nou restaurants de catorze municipis de l'Alt i Baix Maestrat participen d'aquest gran esdeveniment culinari que pretén fer valdre els saborosos fruits secs i l'or líquid d'aquestes comarques castellonenques

[Img #38078]Les "I Jornades Gastronòmiques de l'oli i la fruita seca" se celebren entre el 14 de novembre i el 14 de desembre de 2014. Un mes en què tots els amants de la bona gastronomia local mediterrània podran gaudir durant els caps de setmana d'exquisits plats elaborats per vint-i-nou restaurants castellonencs de les comarques de l'Alt i Baix Maestrat.

La població de Tírig aporta a aquesta primera jornada gastronòmica el seu exquisit oli d'oliva provinent de les seues extraordinàries oliveres, un patrimoni arbori rural digne de conéixer. Les ametlles també protagonitzaran bona part de les seues apostes gastronòmiques. L'or líquid castellonenc és un símbol de l'apreciada dieta mediterrània. Els vint-i-nou restaurants participants presenten nombrosos plats i receptes amb uns preus per menú que oscil·len entre els 18 i els 28 €. Totes aquestes apostes gastronòmiques tenen com a màxims protagonistes a l'oli, les ametlles, les avellanes i les nous. Per acompanyar a fruits secs i oli estaran presents els millors vins de Castelló.

Oli i ametlles dels camps de Tírig
El Restaurant La Rabosseta de Tírig participa d' aquestes I Jornades Gastronòmiques amb els dos productes estrella de la localitat: el seu oli d'oliva i la seua ametlla. Entre altres exquisideses ofereix una saborosa amanida de fruits secs ruixada amb oli dels camps de Tírig, mandonguilles amb salsa d'ametlla o calamar arrebossat amb ametlles. L'objectiu aquesta campanya no només és la degustació dels productes més típics d'aquestes comarques sinó també la possibilitat de conéixer el patrimoni històric, cultural i natural del municipi. Tírig, compta amb un sorprenent patrimoni com són el Barranc i el Museu de la Valltorta. Pintures rupestres declarades com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta nova aposta gastronòmica que pretén potenciar els productes castellonencs entre veïns i visitants forma part del projecte Castelló Ruta de Sabor.

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.