XVI Jornades Gastronómiques
Vilafamés posa en valor els productes de proximitat
Tastos i demostracions culinàries omplen l'agenda de les Jornades Gastronòmiques
![[Img #69302]](http://el7set.es/upload/images/12_2018/4547__mg_4345g.jpg?43)
Diferents aromes i sabors a cuina han envoltat aquest matí l'atmosfera de Vilafamés que ha inaugurat la XVI edició de les Jornades Gastronòmiques. Un esdeveniment que comença avui i continuarà el dissabte i el diumenge amb una clara aposta pels productes de proximitat i els productors locals i comarcals. L'alcalde, Abel Ibáñez, acompanyat per la Corporació Municipal, la reina i dames de Festes i diferents representants institucionals, ha inaugurat la carpa ubicada a la plaça de la Font on es realitzen les diferents activitats programades.
Una programació en la que destaca la cuina en viu i els tastos de productes locals i comarcals, segons explica el regidor de Turisme, Lluís Torlá, qui assenyala que enguany “es manté la mateixa estructura que l'any passat, quan es van incloure també a la iniciativa els allotjaments com cases rurals i hotels, amb l'objectiu d'implicar tot el sector turístic a l'esdeveniment”. L'àmplia programació és paral·lela a la possibilitat que tenen els nombrosos visitants de Vilafamés de tastar els diferents menús que serveixen a diversos restaurants de la localitat i de adquirir els productes que venen els comerços locals a la carpa.
Precisament, l'alcalde, Abel Ibáñez, ha destacat la afluència de turistes i visitants durant el matí, que ve a corroborar el gran atractiu que té Vilafamés. En aquest sentit, Ibañez considera que “la importància de Vilafamés dins del sector turístic provincial és cada vegada més gran”.
![[Img #69304]](http://el7set.es/upload/images/12_2018/5969__mg_4448a.jpg?39)
Immediatament després de la inauguració, ha tingut lloc el tast, ja tradicional de de patés i olis que ha realitzat Eduardo Albert, de la Oleícola del Penyagolosa Cooperativa Comarcal (Cabanes-La Pobla-Vilafamés), qui ha donat a tastar els diferents productes de l'entitat. El matí ha continuat amb el taller de cuina infantil “Diverteix-te cuinant sa”, que ha impartit el xef Modesto Fabregat, del restaurant La Taula d'Irta, que ha despertat l'interès de desenes de xiquets i xiquetes. “El que intentem és que els més menuts s'ho passen bé cuinant i que cuinen sa”, ha assenyalat Fabregat, mentre instruïa als xiquets i xiquetes elaborant ensalades de fruites, verdures i arròs i també broquetes de xocolata.
Mentre els comerços i col·laboradors de les Jornades obrien les seues paradetes a la carpa, la vesprada començava amb el taller “Sensació Tropical. Pinya Colada”, a càrrec de Valentin Staicu, bartender de Dublin House Castellón, un nou local que s'ha inaugurat recentment a la capital de la Plana.
La jornada ha finalitzat amb la demostració culinària en directe “Nous aperitius amb productes típics”, a càrrec de Nicolás Barrera, de Pou de Beca Allotjaments & Restaurant. El cuiner ha plasmat en les receptes la filosofia de la seua cuina que resideix en utilitzar el producte de proximitat “per a fer aperitius un poc diferents i vestidors”, ha explicat. Els assistents han vist en directe com ha elaborat dos receptes com són un 'bonito fumat amb tomates de penjar al romer' i 'gelat d'oli d'oliva amb anxova'.
Per a la jornada del dissabte, destaca la tradicional elaboració de l’olleta de Vilafamés, per part de l’Associació de Mestresses de Casa, que podran degustar els assistents a partir del migdia. Per la vesprada , el cuiner Modesto Fabregat prioritzarà l'ús dels aliments de temporada en la seua demostració 'Cuina de tardor'. Per a finalitzar, Alejandro Trilles realitzarà un tast de mel i Gabriel Mayo i Guillem Centelles el tast del cava Magnanimus.
![[Img #69302]](http://el7set.es/upload/images/12_2018/4547__mg_4345g.jpg?43)
Diferents aromes i sabors a cuina han envoltat aquest matí l'atmosfera de Vilafamés que ha inaugurat la XVI edició de les Jornades Gastronòmiques. Un esdeveniment que comença avui i continuarà el dissabte i el diumenge amb una clara aposta pels productes de proximitat i els productors locals i comarcals. L'alcalde, Abel Ibáñez, acompanyat per la Corporació Municipal, la reina i dames de Festes i diferents representants institucionals, ha inaugurat la carpa ubicada a la plaça de la Font on es realitzen les diferents activitats programades.
Una programació en la que destaca la cuina en viu i els tastos de productes locals i comarcals, segons explica el regidor de Turisme, Lluís Torlá, qui assenyala que enguany “es manté la mateixa estructura que l'any passat, quan es van incloure també a la iniciativa els allotjaments com cases rurals i hotels, amb l'objectiu d'implicar tot el sector turístic a l'esdeveniment”. L'àmplia programació és paral·lela a la possibilitat que tenen els nombrosos visitants de Vilafamés de tastar els diferents menús que serveixen a diversos restaurants de la localitat i de adquirir els productes que venen els comerços locals a la carpa.
Precisament, l'alcalde, Abel Ibáñez, ha destacat la afluència de turistes i visitants durant el matí, que ve a corroborar el gran atractiu que té Vilafamés. En aquest sentit, Ibañez considera que “la importància de Vilafamés dins del sector turístic provincial és cada vegada més gran”.
![[Img #69304]](http://el7set.es/upload/images/12_2018/5969__mg_4448a.jpg?39)
Immediatament després de la inauguració, ha tingut lloc el tast, ja tradicional de de patés i olis que ha realitzat Eduardo Albert, de la Oleícola del Penyagolosa Cooperativa Comarcal (Cabanes-La Pobla-Vilafamés), qui ha donat a tastar els diferents productes de l'entitat. El matí ha continuat amb el taller de cuina infantil “Diverteix-te cuinant sa”, que ha impartit el xef Modesto Fabregat, del restaurant La Taula d'Irta, que ha despertat l'interès de desenes de xiquets i xiquetes. “El que intentem és que els més menuts s'ho passen bé cuinant i que cuinen sa”, ha assenyalat Fabregat, mentre instruïa als xiquets i xiquetes elaborant ensalades de fruites, verdures i arròs i també broquetes de xocolata.
Mentre els comerços i col·laboradors de les Jornades obrien les seues paradetes a la carpa, la vesprada començava amb el taller “Sensació Tropical. Pinya Colada”, a càrrec de Valentin Staicu, bartender de Dublin House Castellón, un nou local que s'ha inaugurat recentment a la capital de la Plana.
La jornada ha finalitzat amb la demostració culinària en directe “Nous aperitius amb productes típics”, a càrrec de Nicolás Barrera, de Pou de Beca Allotjaments & Restaurant. El cuiner ha plasmat en les receptes la filosofia de la seua cuina que resideix en utilitzar el producte de proximitat “per a fer aperitius un poc diferents i vestidors”, ha explicat. Els assistents han vist en directe com ha elaborat dos receptes com són un 'bonito fumat amb tomates de penjar al romer' i 'gelat d'oli d'oliva amb anxova'.
Per a la jornada del dissabte, destaca la tradicional elaboració de l’olleta de Vilafamés, per part de l’Associació de Mestresses de Casa, que podran degustar els assistents a partir del migdia. Per la vesprada , el cuiner Modesto Fabregat prioritzarà l'ús dels aliments de temporada en la seua demostració 'Cuina de tardor'. Per a finalitzar, Alejandro Trilles realitzarà un tast de mel i Gabriel Mayo i Guillem Centelles el tast del cava Magnanimus.

























