el7set
Lunes, 4 de septiembre de 2017 | Leída 11 veces
Dades de l'atur

Nomdedéu vincula l'increment de l'atur d'aquest mes a la campanya estival, en la qual finalitzen contractes del sector de la indústria i la construcció

- L'evolució anual de les dades de l'atur confirmen la recuperació del mercat de treball en la Comunitat, amb una reducció de l'atur de més del 9% des de l'inici de l'any.

- Si es descompta l'efecte de l´estacionalitat, habitual sempre en aquest mes de l'any, l'atur hauria disminuït un 0,32%.

El secretari autonòmic d'Ocupació i Treball, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d'atur d'agost fets públics pel Ministeri de Treball. Nomdedéu ha explicat que l'increment de l'atur registrat aquest mes "obeeix al comportament habitual del mercat de treball d'aquest mes, estacional i cíclic".

 

"Són unes dades negatives, sense pal·liatius -ha reconegut el responsable d'Ocupació- i en el Servei Valencià d'Ocupació no podrem estar satisfets mentre hi haja una sola persona al nostre país que no puga trobar treball".

 

No obstant açò, ha argumentat que, aquest repunt, es troba vinculat a la campanya d'estiu i la finalització temporal de molts contractes en el sector industrial i de la construcció. D'aquesta manera, ha detallat les dades desestacionalitzades i, segons els quals, l'atur hauria disminuït un 0,32%.

 

Així, segons Enric Nomdedéu, l'evolució anual de les dades de l'atur confirma la lleugera recuperació del mercat de treball en la nostra Comunitat, amb una reducció de l'atur de més del 9% des de l'inici de l'any.

 

Quant a l'afiliació a la Seguretat Social, ha detallat que el comportament en la Comunitat Valenciana segueix sent millor que el de la resta d'Espanya. Així, en termes interanuals, l'afiliació augmenta a la Comunitat en un 4,34% (73.725 afiliats més), quasi 9 desenes per damunt del registre nacional (3,45%), la millor dada en un mes d'agost des de 2005.

 

Finalment, Nomdedéu ha remarcat el compromís del Consell per a seguir treballant intensament "en un un nou model econòmic que genere ocupació estable i de qualitat per a totes i tots".

EL7SET • Términos de usoPolítica de PrivacidadMapa del sitio
© 2017 • Todos los derechos reservados
Powered by FolioePress